Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Κρουαζιέρα θα σε πάω

Η κόρνα ακούστηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά. "Μάλλον επικρατεί εκνευρισμός. Πρέπει να βιαστώ." μονολόγησεη Orestis και βγληκε στο μπαλκόνι να ειδοποιήσει ότι κατέβαινε. "Αν δεν κατέβεις σε 5 λεπτά θα φύγω μόνη μου." ούρλιαξε η Παπαστρουμφ από τη θέση του οδηγού. Η Orestis κατέβηκε ανέμελη και αέρινη και κάθισε στη θέση του συνοδηγού, αφού πέταξε τη βαλίτσα της στο πίσω κάθισμα. ¨Νευράκια; Διακοπές πάμε και μάλιστα όχι όπως το είχα φανταστεί, οπότε χαλάρωσε." της είπε και έδεσε τη ζώνη της.
"Πώς να χαλαρώσω όταν αργείς τόσο πολύ; Αν βρούμε κίνηση; Μπορεί να χάσουμε το πλοίο. Αλλά εσύ ήθελες κάτι πιο περιπετειώδες γι' αυτό δεν σε νοιάζει." απάντησε εκεινη. Η Orestis άναψε ένα τσιγάρο και έσκασε σε γέλια. 'Ηταν της άποψης πως ο τελευταίος που θα μπει με το αυτοκίνητο στο καράβι, βγαίνει πρώτος, δεν πολυτρελαινόταν κίολας, οπότε δεν συμμεριζόταν την αγωνία της φίλης της. Έφτασαν και αφού πάρκαραν στο γαράζ ανέβηκαν στο κατάστρωμα. βρήκαν 2 θέσεις και περίμεναν να ξεκινήσει το ταξίδι. Κάποια στιγμή η Παπαστρουμφ γύρισε από την τουαλέτα αλαφιασμένη. "Τι έπαθες;" την ρώτησε η Orestis.
"Άκουσα να λένε πως θα έχει πολλά μποφόρ και πως κακώς ο πλοίαρχος πήρε την ευθύνη για τον απόπλου. Κανονικά θα έπρεπε να περιμέναμε να πέσουν οι άνεμοι." είπε με μια ανάσα εκείνη. "Έλα υπερβολές." της απάντησε ατάραχη. Το ταξίδι κυλούσε ήρεμα για κάποιες ώρες, με ένα ελαφρό αεράκι. Κάποια στιγμή όμως η θάλασσα φουρτούνιασε πολύ. Ο πλοίαρχος ανακοίνωσε πως καλό θα ήταν να μπουν όλοι μέσα. Το καράβι κουνούσε πολύ. Οι περισσότεροι έπεφταν ζαλισμένοι σαν κοτόπουλα. Η Orestis μετά από κάποια ώρα άρχισε να βρίζει τον πλοίαρχο. Η Παπαστρουμφ την κοίταζε αμήχανη και αμίλητη. "Καλά τι σου φταίει ο πλοίαρχος παιδί μου;" την ρώτησε. "Είμαι σίγουρη πως δεν το πάει καλά. Άσε που άλλαξε πορεία. Στρίψαμε δεν το κατάλαβες;" απάντησε. "Ίσως πήρε εντολή να δέσει σε κάποιο κοντινό λιμάνι λόγω καιρού." συμπλήρωσε η Παπαστρουμφ.
Η Orestis όμως είχε πεισθεί πως ούτε καλά πήγαινε το καρ'αβι ούτε στο σωστό προορισμό. Και σίγουρα δεν είχε σκοπό να το αφήσει έτσι. Σκέφτηκε για λίγη ώρα κι μετά είπε στην Παπαστρουμφ το σχέδιο. "Είσαι τρελή." της φώναξε εκείνη, αλλά αμέσως την ακολούθησε. Περίμεναν διακριτικά έξω από την καμπίνα τον πλοίαρχο. Όταν μπήκε μέσα περίμεναν για λίγο και χτύπησαν την πόρτα. Μπήκαν μέσα με ύφος περίλυπο και ανήσυχο δήθεν για να ρωτήσουν γι την πορεία του ταξιδιού. Ο Πλοίαρχος τους είπε πως δεν μπόρει να δώσει λεπτομερείς απαντήσεις, αλλά πως όλα ήταν καλά και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Με το που γύρισε την πλάτη του για να πιάσει τον αναπτήρα του, η Orestis άρπαξε τον χαρτοκόπτη που υπήρχε πάνω στο γραφέιο του και του τον έχωσε στην πλάτη.
Η Παπαστρουμφ σχεδόν ταυτόχρονα τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που κοσμούσε το τραπεζάκι δίπλα από το γραφείο για να μην ακουστούν οι κραυγές από το μαχάίρωμα. "Και τώρα τι κάνουμε;" ρώτησε την Orestis. "Θα δώσουμε τροφή στα ψάρια." απάντησε γελώντας. Τον τύλιξαν με ένα σεντόνι και προσεχτικά βγήκαν στο κατάστρωμα. Τον ακούμπησαν όρθιο στα κάγκελα και τον έγειραν προς τη μεριά της θάλασσας. Τον χτύπησαν ελαφρά στην πλάτη και σπλατς έπεσε μέσα.
Τα κύματα της θάλασσας έκανα αρκετό θόρυβο για να μην γίνουν αντιληπτές από κανέναν. Μετά πήγαν αμέσως στο δωμάτιο που βρισκόταν το πηδάλιο και αφού αναισθητοποίησαν και ακινητοποίησαν τους 2 ναυτικούς που βρίσκονταν μέσα, κλείδωσαν την πόρτα. "Ωραία. Τώρα τι γίνεται;" είπε λαχανιασμένη και φοβισμένη η Παπαστρουμφ. "Τώρα κρουαζιέρα θα σε πάω. Μα όχι Μύκονο και Σαντορίνη. Ωωωωωω. Με δικό μας το πλοίο πάμε όπου θέλουμε." είπε τραγουδιστά η Orestis.

14 σχόλια:

ProFyLaKtiKo είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ProFyLaKtiKo είπε...

Προσοχή στις ξέρες!

φιλί!

orestis είπε...

@ Ποιός νοιάζεται για τις ξέρες;;;;

Βουρ για Ζάκυνθο...μας περι΄μενει ο Θεόφραστος Καρφουρ....(απίστευτο ποστ Revqueer)

ProFyLaKtiKo είπε...

ο θεόφιλος...

αχ ναιιι στη ζάκυθο! έχει και μεθυσμένους τουρίστες!

Hfaistiwnas είπε...

λολ! Καλή η απο πάνω στιχιμυθία! λολ!
Έχουμε όρεξη για ταξιδάκια ε; Χαίρομαι!!! Μα γιατί δεν με φώναξες;;;; αααα! Και στις διακοπές δολοφονίες;;; Ε μα δεν ησυχάζετε ποτέ!!!

revqueer είπε...

Όλοι στο τρελοβάπορο της Ορέστις!

Ανώνυμος είπε...

akoma kai tora me diorthoneis kalo!den eithela na fanei san xolh kai den krybomai piso apo maska xereis poios eimai kai poso se thavmazo kai thavmaza sygnomh gia tyn symberifora moy tipota ligotero tipota perisotero.oraio to foniko soy. P.S.XERO NA ZHTAO SYGNOMH KAI NA PARADEXOMAI TA LATHI MOY...KRHTHKAROS!SYGNOMH LOIPON KAI DIMOSIA!

Dr_MAD είπε...

χαχαχα!

Καλά, δε θέλω να φανταστώ τι κάνατε με τους 2 μούτσους στη συνέχεια. Στο Love Boat μπήκατε τέλος πάντων? χεχε

Πολύ επίκαιρο και ταξιδιάρικο ;-)

Τελικά για Ζάκυνθο τραβήξατε? Πολύ καλή επιλογή!

orestis είπε...

@ Profylaktiko έτσι όπως τα λες....χαχα

@ Ηφαιστιωνάκο μου όχι απλώς έχουμε όρεξη για ταξιδάκια...τα κάναμε κιόλας...χιχι

ΥΓ. Πήγα ιγκόκνιτο και δεν φώναξα κανέναν!!!!χιχι

orestis είπε...

@ Rev έτσι....όλοι μαζί μου....τρελό weekend στης Orestis...χαχα

orestis είπε...

Ανώνυμε η συγγνώμη σου θα γίνει δεκτή, παρόλο που είναι άκυρη και χρονικά και όσον αφορά το μέσο που χρησιμποιήσες!

ΥΓ. Μετά από τόσο καιρό δεν έχει καμία σημασία άλλωστε και το μόνο που μένει να ειπωθεί: "περασμένα ξεχασμένα", με έμφαση στο δεύτερο.

orestis είπε...

@ Mad μη γελάς....με τους μούτσους γυρίσαμε ένα εκπαιδευτικό ντοκυμαντέρ, το οποίο όμως προορίζεται αποκλειστικά για ιδιωτική προβολή!!!χαχα

Και τελικά τραβήξαμε για Σαντορίνη και το μόνο που έχω να πω...."σαν το ηφαίστειο στην καρδιά της Σαντορίνης, έτσι και εγώ θα εκραγώ που μονάχο μου μ' αφήνεις"

Ανώνυμος είπε...

Σαντορίνη τελικά? πάμε να φάμε τους "μίζερους'!

μετά το ποστ αυτό, η ιδέα για το φετινό μπλουζάκι είναι: μπροστά "έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα?" και πίσω "ε, άσε μου το πηδάλιο!!!"

άλλος με τη βάρκα μας!

(κοπελιά, τά 'χω παίξει απ' το διαβ, ούτε ένα σχόλιο της προκοπής δεν είμαι σε θέση, δεν είδες με τι νεύρα σε πάω διακοπές???

μάκια!)

KitsosMitsos είπε...

Από πολλούς καπετάνιους είμαι σίγουρος ότι θα τα πάνε καλύτερα! Οπότε βουρ!!!