Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Χιονάνθρωπος

Η Ινδιάννα έφτασε με το αυτοκίνητο στις 10 ακριβώς, όπως ήταν κανονισμένο. Κόρναρε δύο φορές, έστριψε στη γωνία, άναψε τα αλάρμ και περίμενε. Έβαλε τις βαλίτσες στο πορτ παγκαζ και μπήκε μέσα. «Άργησες λίγο.» της είπε. «Παραλίγο να ξεχάσω την τεκίλα γι’ αυτό.» απάντησε γελώντας η Orestis. «Αστειεύεσαι φαντάζομαι.» φώναξε η Ινδιάννα. « Προφανώς. Και εσύ έφερες τις μουσικές σου έτσι;» είπε ήρεμα, δείχνοντας της το μπουκάλι. Ήταν πανέτοιμες για να ξεκινήσουν.
Πριν βάλει μπροστά η Ινδιάννα γύρισε και την κοίταξε. «Θυμάσαι τον όρο μου; Κανένα κινητό μαζί μας.» είπε. «Ναι θυμάμαι. Μόνο ένα μήνυμα να στείλω ότι ξεκινήσαμε και το κλείνω.» απάντησε εκείνη. Είχαν υποσχεθεί στον εαυτό τους ένα διήμερο στα χιόνια, μακριά από όλους. Μόνο εκείνες, η μουσική και η τεκίλα. Το εξοχικό ενός φίλου της Ινδιάννας ήταν ό,τι έπρεπε για την περίσταση. Δεν άργησαν να φτάσουν στον προορισμό τους. Σταμάτησαν στο μπακάλικο του χωριού για να πάρουν προμήθειες και συνέχισαν, γιατί το σπίτι ήταν το τελευταίο του οικισμού. Μετά το μόνο που έβρισκες ήταν δάσος.
Τακτοποιήθηκαν και κάθε μία ανέλαβε το πόστο της. Η Ινδιάννα έβαζε μουσικές και η Orestis τις τεκίλες. Μετά από πολλή τεκίλα και συζήτηση έπεσαν για ύπνο. Το άλλο πρωί η Ινδιάννα ξύπνησε και την βρήκε έτοιμη για το πικ νικ που κανόνισαν στα χιόνια. «Καλά τόσο νωρίς θα πάμε;» την ρώτησε. «Ναι, δεν κρατιέμαι.» απάντησε η Orestis. Αποφάσισαν να πάνε προς το δάσος, αλλά χωρίς να μπουν σε μεγάλο βάθος, για να μην χαθούν. Άνοιξαν την κουβέρτα και κάθισαν. «Δεν το βλέπω να μένουμε πολύ. Κάνει κρύο.» είπε η Orestis. «Μπα, έχουμε τεκίλα. Εντάξει θα είμαστε.» απάντησε γελώντας η Ινδιάννα.
Μετά από αρκετή ώρα το μπουκάλι είχε σχεδόν αδειάσει. «Πωπω και δεν έχουμε πάρει άλλο μαζί.» είπε η Ινδιάννα, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση της. Ένα μπατόν τη βρήκε στο πλαϊνό μέρος του κεφαλιού και την έριξε αναίσθητη στο χιόνι. «Άργησες.» είπε η Orestis. «Δεν μου ήταν το πιο εύκολο πράγμα να σε ψάχνω στις ερημιές. Λοιπόν; Πώς θα το κάνουμε;» τη ρώτησε. «Αυτή η ικανοποίηση είναι δική σου. Εσύ είχες μουσικά ζητήματα μαζί της» της απάντησε. Τότε η Παπαστρουμφ, σκεπτόμενη τη διαφορά στις μουσικές τους, άφησε τη μανία της να ξεχυθεί και άρχισε να χτυπά την Ινδιάννα με το μπατόν, προκαλώντας πληγές σε όλο της το σώμα. Μετά από ώρα κουράστηκε και κάθισε αποκαμωμένη στην κουβέρτα. Η Ινδιάννα έβγαλε μια άναρθρη και αδύναμη κραυγή. «Ζει ακόμα. Δική μου τώρα. Έφερες το παγοπέδιλο που σου ζήτησα;» είπε κοφτά η Orestis.
Όταν της το έδωσε η Παπαστρουμφ, η Orestis δεν παρέτεινε την αγωνία της, ούτε τον πόνο της Ινδιάννας και της έκοψε γρήγορα το λαιμό. Για κάποια λεπτά στέκονταν η μία πλάι στην άλλη και κοιτούσαν το αίμα, που κυλούσε σαν ποταμάκι και έβαφε κόκκινο το χιόνι. Τις ηρέμησε για κάποιο ανεξήγητο λόγο το θέαμα. «Νόμιζα πως θα την κάναμε ανθρώπινο χιονάνθρωπο. Τι άλλαξε;» ρώτησε η Παπαστρουμφ σπάζοντας τη σιωπή. «Μα θα την κάνουμε. Απλά όχι όρθια, αλλά ξαπλωτή.» απάντησε η Orestis ενώ κατευθυνόταν προς το σπίτι. Γύρισε κρατώντας δυο φτυάρια και πέταξε το ένα στην Παπαστρουμφ. «Τι θα σκάψουμε;» ούρλιαξε εκείνη. «Όχι βρε, απλά θα την καλύψουμε χιόνι. Το φτυάρι είναι για δική μας ευκολία.» της απάντησε.
Όταν τελείωσαν, κάθισαν και η Orestis ήπιε την τελευταία γουλιά από την τεκίλα. «Καλά εγώ πες είχα λόγο, αλλά εσύ; Γιατί με βοήθησες; Νόμιζα ήσασταν φίλες.» ρώτησε η Παπαστρουμφ. «Γιατί; Γιατί η τεκίλα γλυκιά μου, δεν φτάνει για όλους.» απάντησε η Orestis αφήνοντας το άδειο πλέον μπουκάλι δίπλα στο πτώμα της Ινδιάννας.

17 σχόλια:

revqueer είπε...

Για μια τεκίλα ρε γαμώτο!!!

Αυτή τη φορά ήσουν και επίκαιρη!

Καληνύχτα!!

Ανώνυμος είπε...

Ν πω ότι ήσουν αλκοολικιά, να το καταλαβω...Αλλά να τη σκοτώσεις για μια τεκίλα?
Ινδιάννα, πλεον πρέπει να αποκτήσεις και νέο όνομα!
"Χλωμό πρόσωπο, για μια τεκίλα"!!
Φιλακια

APSOY είπε...

Μην υποτιμάτε την τεκίλα. Ειδικά αν είναι λευκή. Οι καλύτερες συζητήσεις γίνονται με την παρέα μιας λευκής τεκίλας. Ξέρει η ορεστάκος ;)

Ινδιάννα είπε...

@ μουσίτσα
"χλωμό πρόσωπο για μια τεκίλα"
δεν ακούγεται κακό! :)

@Ορέστη
α) είναι πολύ ανατριχιαστικό να βλέπεις το θάνατό σου -ευτυχώς τόσο που είχα πιει δε θα κατάλαβα και πολλά. Μπρρρρρ!

β)μωρή μονοφαγού (μονοπιωτού!) που δε σε φτάνει το απόσταγμα κάκτου όλης της Βενεζουέλας, δε σκέφτηκες την διαπολιτισμική πλευρά του θέματος; Από διεθνές δικαστήριο θα περάσεις! Στο αλκατραζ θα σε κλείσουν!

γ)Ή θα λάβεις κανένα παχυλό τσεκ από την U.S που ξεφορτώθηκες άλλον ένα ερυθρομούρη. Ένα απ' τα δυο σενάρια!

δ) καλά ε, να θέλει να με σκοτώσει η Ορέστης! Νιώθω σχεδόν σημαντική! Σχεδόν διασημη -χα χα χα! :)

Hfaistiwnas είπε...

Για ένα αδειανό πουκάμισο που έλεγε και ο ποιητής (μη ρωτήσετε ποιός) .. για μια τεκίλα λοιπόν... δεν θα είχε άλλη το μίνι μάρκετ...
ωραία η ιστορία!

Ανώνυμος είπε...

κοίτα, εγώ δεν καλοκατάλαβα γιατί σε μισο-σκότωσα, αλλά ό,τι κ να ακούς, το μόνο που σού κολλάει τώρα είναι "γιατί εσύ δεν ήσουν άνθρωπος, γιατί εσύ ήσουν χιονάνθρωπος..."!
(άκου είχα "μουσικά ζητήματα"...!)

α, και για να είμαστε και επίκαιρες, ό επόμενος θα γίνει αετός για τα κούλουμα! (όποιος από μικρός ονειρεύεται να πετάξει, να δηλώσει συμμετοχή τώρα ;) )

καλά, εγώ έτρεχα μες τις παγωνιές για να κάνω φόνο ξενέρωτη???

orestis είπε...

@ Revqueer πάντα μέσα στην επικαιρότητα!

@ Μουσίτσα έγραψες με το όνομα που βρήκες!

orestis είπε...

@ Γλυκούλη μου ναι ξέρω!

Ο σωστός συνδυασμός είναι τεκίλα, η σωσίας Τάνια και η γωνία του μπαρ....

ΥΓ. Εκείνη η μορφή με τις μπύρες τι να κάνει άραγε;;;;χεχε

@ Ινδιάννα 1)δεν στάθηκες τόσο τυχερή όσο ο Σαμμάνος, που μου ξέφυγε, αλλά τέσπα....

2)Είχα μια μικρή επιφύλαξη, καθότι είσαι το ταίρι στην τεκίλα, αλλά

3) δεν φτάνει για όλους....χαχαχα

orestis είπε...

@ Ηφαιστίωνα ούτε μίνι μάρκετ δεν είχε, αλλά ευτυχώς, θα σκότωνα και τον ιδιοκτήτη για ένα μπουκάλι...χεχε

@ Παπαστρουμφ θίγεις το λάθος του δημιουργού....βλέπεις κανείς δεν γνωρίζει πως μου έχεις γεμίσει σχεδόν όλο τον σκληρό με μουσικές(για καλό το λέω), οπότε υπήρχε μια βάση "ζητήματος", λόγω διαφορετικών ακουσμάτων, που δεν φαίνεται πουθενά και μόνο όταν ολοκληρώθηκε η ιστορία κατάλαβα το κενό....η τεκίλα βλέπεις!

Εσύ έτρεχες με πολλές δόσεις Χατζημιχάλη...μη ξεχνιόμαστε ε....χεχε

Equilibrium είπε...

Έχεις και συνεργό βλέπω πλέον!.. Εμμμ τόση δουλειά που να την προλάβεις μόνη σου! Με την εκπομπή τί έγινε; όΛα καλά; (Δούλευα γμτ εκείνη την ώρα)

Equilibrium είπε...

Πληροφοριακά, η ιστορία μου ξεκίνησε στο 2ο μπλογκ μου, εδώ

orestis είπε...

Nαι ήθελα βοήθεια! Τόση δουλειά η καημένη που να προλάβω;;;;χεχε

Η εκπομπή δεν προβλήθηκε λόγω του θανάτου της Ντόλυ Γουλανδρή για την οποία είχε αφιέρωμα!

Έμαθα για την ιστορία στο μπλογκ!

comingThrough είπε...

giati i tequila de ftanei gia olous!!! poso sosti eisai:P

Ινδιάννα είπε...

Ποια εκπομπή; Όλα τελευταία τα μαθαίνω. Χάραξε στην ταφόπλακά μου στο facebook τι να παρακολούθησε μαρή σιχαμένη! :)

orestis είπε...

@ Coming και συ της τεκίλας ε;;;

Πολύ χαίρομαι που υπάρχουν κι άλλοι....χεχε

Δεν λέω γιατί, καταλαβαίνεις....

@ Ινδιάννα θα έχει μια εκπομπή για το βιβλίο των μπλογκερς που εκδόθηκε!

Θα σε ενημερώνω στο φατσοβιβλίο από δω και πέρα!

Dr_MAD είπε...

Σα δε ντρέπεστε κορίτσια πράγμα να σκοτώνεστε για 2 σφηνάκια τεκίλα. Ντρέπομαι

Εγώ για βότκα, ναι, θα σκότωνα ;-)

orestis είπε...

Kαι η βότκα κκαι η τεκία είναι ιερό πράγμα!

χεχε