Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια...ο Θεός γελάει

Είχε καιρό τώρα που ασχολούνταν μαζί της. Η περίπτωση της, τον είχε απασχολήσει και σε ένα σημείο εξοργίσει. Όταν στα συμβούλια των θεών, τον ρωτούσαν γιατί τέτοια εμμονή με το άτομο της, απαντούσε πως ήταν ενδιαφέρουσα περίπτωση. Όταν τον ζόριζαν πολύ ότι έπρεπε να ασχοληθεί και με κάποιον άλλο τους έκοβε απότομα, ο Μάος. "Δεν μπορεί ένας απλός άνθρωπος να μην υπολογίζει καθόλου στη δύναμη μας και να μας αμφισβητεί, νομίζοντας πως επειδή προγραμματίζει τη ζωή του, δεν θα του σταθεί τίποτα εμπόδιο."
Είχε δίκιο. Η Έρση είχε πολύ κακή σχέση με τη θεϊκή δύναμη και πίστευε, πως μόνος του ο άνθρωπος, βασιζόμενος στις δυνάμεις του, μπορεί να κατορθώσει τα πάντα. Ρομποτερσάκι την κορόιδευαν οι φίλοι και οι γνωστοί. Όλα βάση προγράμματος, που τηρούνταν αυστηρά. Μπορεί να πίστευε στην ανθρώπινη δύναμη, αλλά όχι στην ελεύθερη βούληση. Την δική της την είχε χρόνια φυλακισμένη. Φρόντισε βέβαια, να υπάρχει κάποιος χρόνος για διασκέδαση και προσωπική ζωή. Ποτέ όμως δεν το ζούσε όπως ήθελε, αλλά όπως είχε προγραμματίσει ότι ήθελε.
Ακόμα και ο έρωτας ένα καλοστημένο σχέδιο ήταν. Βρήκε το καλό παιδί, που πληρούσε τις προδιαγραφές της και νόμιζε πως ήταν ευτυχισμένη. Όχι πως δεν ερωτεύτηκε στα αλήθεια. Οι θεοί σε μια απόπειρα να την συναιτήσουν, της έστειλαν τον έρωτα. Αλλά εκείνη, δεν πτοήθηκε. Τον έπνιξε βαθιά μέσα της και δεν τον ξανασκέφτηκε ποτέ τον Μάνο από τότε. Συνέχισε τη ζωή της, ώσπου βρήκε τον Παναγιώτη, που σύμφωνα με το πρόγραμμα ήταν ο ιδανικός γι' αυτήν. Κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον γάμο τους, που θα γινόταν σε λίγο καιρό.
Γι' αυτό είχε αγχωθεί ο Μάος. Έπρεπε να κάνει κάτι και μάλιστα σύντομα. Είχε έρθει η ώρα να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του. Η Έρση περπατούσε ανέμελη στο δρόμο και πήγαινε στην πρόβα νυφικού της. Δεν πρόσεξε στο δρόμο και το αυτοκίνητο την χτυπήσε τόσο δυνατά, που την εκσφενδόνισε στο πεζοδρόμιο. Στο νοσοκομείο είπαν πως ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Χρειαζόταν επειγόντως αίμα. Ο νεαρός γιατρός προσφέρθηκε αμέσως να βοηθήσει και ευτυχώς ήταν συμβατός. Έτσι σώθηκε η Έρση και αναβλήθηκε για λίγο ο γάμος.
Όταν συνήλθε στο δωμάτιο του νοσοκομείου δεν θυμόταν πολλά. Μόνο τη φιγούρα του γιατρού που την έσωσε και ας μην τον είχε δει ποτέ, όπως νόμιζε. Την επισκεφτόταν κάθε βράδυ στα όνειρα της. Μόνο όταν μπήκε στο δωμάτιο να την δει, κατάλαβε ότι ήταν εκείνος. Όταν την αντίκρυσε ο Μάνος χλώμιασε. Δεν είχαν χωρίσει με τον καλύτερο τρόπο. Φοβήθηκε για την αντίδραση της. Αλλά βρέθηκε προ εκπλήξεως. Η Έρση είχε αλλάξει. Δεν ευθυνόταν μόνο το δυστύχημα, αλλά και η ανάμειξη του αίματος της με του Μάνου και κυρίως η παρέμβαση των θεών.
Τη μέρα που θα έβγαιναν από το νοσοκομείο, μαζί, η Έρση θα ξεκινούσε να ζει. Να ζει κανονικά και ελεύθερα, όπως όλοι. Στο επόμενο συμβούλιο των θεών, ο Μάος ήταν ήρεμος. Όταν αναφέρθηκαν στην Έρση και την εξέλιξη της γέλασε δυνατά. "Γιατί γελάς; Αυτό δεν ήθελες; Να την συνετίσεις;" τον ρώτησαν. "Γελάω, γιατί αυτή η κοπέλα δεν θα σταματήσει ποτέ να κάνει σχέδια."
[Αφιερωμένο στον παπαστρουμφ, που το ζήτησε και σήμερα γιορτάζει.]

15 σχόλια:

Πλεκτά Χειροποιήματα είπε...

Άλλο ένα απο τα όμορφα κειμενάκια σου!!! :-)
Ότι πρέπει για όνειρα γλυκά...
Καληνύχτα!
*Φιλάκια*

APSOY είπε...

Ότι πρέπει και για μια καλημέρα!!! :D

Μ' άρεσε πολύ ορεστάκο μου!
Πολύ...
Και νομίζω ότι κάτι προσπαθείς να πεις και το κάνεις καλά ;)
τα φιλιά μου!!!
ΣΜΑΚ! :)

Ανώνυμος είπε...

μπράβο ορεστάκο πολύ όμορφο

tk είπε...

Μοίρα και βούληση...
Μπέρδεμα...
;-)

Ανώνυμος είπε...

φαρμακείο το κάναμε, εκτελούνται παραγγελίες ;) ορεστάκο, ευχαριστώ πολυ! ώστε ο Μάος φταίει λοιπόν... χμμμ... ας συνεχίσω τα σχέδια, αφού το διασκεδάζει και κάποιος!!!
μάκια!

orestis είπε...

@ Merawen χαίρομαι που σου άρεσε.

Φιλάκια

@ Γλυκούλη πάντα κάτι προσπαθώ να πω.χεχε

Σμακ

@ Ethan σε ευχαριστώ πολύ.

@ Μορφέα συμφωνώ απόλυτα.

Μεγάλο μπέρδεμα.

@ Παπαστρουμφ είμαστε εδώ για να σας ικανοποιούμε.

Το βλέπεις σωστά...(ξέρεις εσύ)

Φιλάκια

Phoebus είπε...

ο Μάος τι κάνει όταν κάποιος ονειροπολεί αντί να σχεδιάζει... Θα ήθελα πολύ να διαβάσω αυτήν την περίπτωση (αυτό ήταν "μαλαγανιά για ένα ακόμα "κατα παραγγελία post" χεχε)

Φιλάκια Ορεστάκο μου

KouKos είπε...

Ναι, γειά σας... blogofonies εκεί; Μία παραγγελία θα ήθελα να κάνω!
Επειδή αύριο είναι Τρίτη... μήπως θα μπορούσατε να blogofoneusete τον άτιμο τον diage που σας τάζει γάμο;
Νόμιζα πως μαζί είχαμε κάνει τη συμφωνία των 30...

Ευχαριστώ πολύ!

APSOY είπε...

Καλημέρα μικρήηηηηηηηηηηηηηηη!
καλή βδομάδααααααααααααα!!!

Μπορείς να σκοτώσεις την ώρα μου γιατί είμαι δουλειά και δεν περνάει με τίποτα???


ΣΜΑΚ!

Neverlandean είπε...

:**********

Μου άρεσε πολύ αυτό με την ανάμειξη του αίματος.

orestis είπε...

@ Φοιβούλη σου χαλάω εγώ χατήρι;

Πες το κι έγινε.

Φιλάκια

@ Γλυκούλη κάτι θα βρούμε και για την άτιμη την ώρα.

Σμακ

@ Κύριε κούκε, είστε ο πρώτος που ζητάει φόνο, οπότε θα το κάνω με χαρά.

Άσε που έτσι θα λυθεί και το μπέρδεμα των 30.χεχε

@ Νεβεράκο μου και έμενα μ' άρεσε, γι' αυτό το έγραψα.

Φιλάκια

Equilibrium είπε...

Με αυτό σου το κείμενο αποδεικνύεις ότι μπορείς να γελάς ατενίζοντας το σύμπαν σου και πίσω του τον Θεό...!!

Φιλάκια και καλώς σε βρήκα και σένα

orestis είπε...

Equilibrium καλώς βρεθήκαμε.

Να' σαι καλά.

Ευχαριστώ πολύ.

Mousitsa είπε...

Εγώ πάλι θα έλεγα ότι όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο θεός γελά. Όχι μόνο γελά, ξεκαρδίζεται..Πόσο γελοία μπορεί να είναι η ζωή μας ώρες ώρες...

orestis είπε...

Πολύ μουσίτσα.

Πολύ γελοία ώρες ώρες.

Φιλάκια