Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Orestis-Equilibrium 1-1


Η Παρασκευή είχε έρθει και ήταν έτοιμη για αναχώρηση. Αν και το περίμενε καιρό αυτό το διήμερο, κάτι την κολλούσε. Είχε ένα παράξενο αίσθημα ότι δεν έπρεπε να πάει. Το είχε υποσχεθεί όμως και αυτό ήταν υπεράνω όλων. Έβαλε μπρος το αυτοκίνητο και ξεκίνησε. Δεν ήταν μεγάλη διαδρομή, αλλά έφτασε όταν είχε βραδιάσει για τα καλά. Στη θέα του σπιτιού τρόμαξε λίγο. Της θύμισε τις επαύλεις που έβλεπε στα θρίλερ. Δεν πτοήθηκε όμως, προχώρησε στον κήπο, έφτασε στην πόρτα, χτύπησε το κουδούνι και περίμενε.
Ο Equilibrium άνοιξε όλο χαρά. "Καλώς την. Δεν δυσκολεύτηκες να το βρεις ε;" την ρώτησε. "Όχι. Οι οδηγίες σου ήταν πολύ καλές." απάντησε και μπήκε μέσα. Της έδειξε το δωμάτιο της και της είπε ότι θα την περίμενε κάτω να πάρουν ένα απεριτίφ πριν το δείπνο. "Χμ, αυτή είναι δική μου ατάκα. Λες;" σκέφτηκε όσο ετοιμαζόταν. Έκανε ένα γρήγορο ντους, ντύθηκε και κατέβηκε. Τον βρήκε μπροστά στο τζάκι.
"Έτοιμη; Τακτοποιήθηκες εντάξει;" τη ρώτησε. "Ναι, όλα μια χαρά." απάντησε. Ένιωθε μια περίεργη αμηχανία στον αέρα, αλλά δεν μπορούσε να την εξηγήσει. Κάποια στιγμή δεν άντεξε και τον ρώτησε. "Πώς και μένεις μόνος σε τόσο μεγάλο σπίτι." είπε με σιγανή, σχεδόν φοβισμένη φωνή. "Μεγάλο και ερημικό. Ότι πρέπει για την περίσταση. Δεν μένω μόνιμα εδώ γλυκιά μου Orestis." είπε με τόνο άκρως αινιγματικό. Ήθελε να τον ρωτήσει τι εννοούσε, αλλά προτίμησε να σιωπήσει. Έμειναν έτσι για λίγα λεπτά, σιωπηλοί συνένοχοι του τι θα επακολουθούσε.
"Λοιπόν, θα φτιάξεις εσύ τα ποτά; Άλλωστε είναι η ειδικότητα σου. Όλα τα σύνεργα είναι στην κάβα. Εγώ θα ετοιμάσω το φαγητό." είπε, της έκλεισε το μάτι και έφυγε από το σαλόνι. Πήγε στην κάβα και έμεινε ώρα να κοιτάει τα μπουκάλια. Τα υπνωτικά χάπια βρίσκονταν σε περίοπτη θέση. Μπερδεύτηκε. Ήταν πλέον σίγουρη, πως ο Equilibrium ήξερε για ποιό λόγο ήταν εκεί. "Γιατί με κάλεσε όμως;" αναρωτήθηκε μέσα της, αλλά η φωνή του διέκοψε τη σκέψη της.
"Δεν πιστεύω να διστάζεις; Ξέρουμε και οι δύο, έτσι δεν είναι; Ετοίμασε τα και έλα στην βεράντα." είπε και την άφησε πάλι μόνη της. Βγήκε έξω με τα ποτά στο χέρι και κάθισε δίπλα του. Η θέα ήταν πανέμορφη. Το σπίτι ήταν σε λόφο. Η βεράντα έβλεπε στη μεριά της θάλασσας με την παραλία και οι δυο τους κοιτάζονταν για ώρα αμήχανοι. "Τι θα φάμε;" ρώτησε αμήχανα η Orestis. "Μανιτάρια με κρέμα γάλακτος. Τι θα πιούμε;" απάντησε ο Equilibrium. "Bloody Mary." είπε και ξεροκατάπιε εκείνη. "Αλήθεια, από την άλλη πλευρά τι έχει;" τον ρώτησε. "Γκρεμό και θάλασσα. Και μετά τίποτα." είπε εκείνος γελώντας.
Την ώρα που ήταν έτοιμοι, εκείνος να πιεί και εκείνη να φάει, ταυτόχρονα ο ένας σταμάτησε τον άλλο. "Δεν μπορώ να το κάνω. Μάλλον ο δρόμος για τη λύτρωση είναι πιο μακρύς απ' όσο πιστεύαμε." έκανε η Orestis σχεδόν κλαίγοντας. "Ούτε εγώ καλό μου. Ίσως δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα." απάντησε ο Equilibrium και την πήρε αγκαλιά. Μετά από λίγο η Orestis έσπασε τη σιωπή. "Πάμε για μια βραδυνή βουτιά;" είπε με ένα τεράστιο χαμόγελο. "Θα παγώσουμε. Άσε που είναι και ψηλά." της απάντησε. "Δεν εννοούσα στη θαλάσσα. Αλλά βουτιά στο τίποτα."
Προχώρησαν χέρι χέρι μέχρι την άκρη και κοίταξαν κάτω. "Έτοιμος;" τον ρώτησε. "Ναι. Αν βουτήξουμε στο τίποτα, ίσως βρούμε τα πάντα." της απάντησε και με ένα σάλτο βρέθηκαν στο κενό.

20 σχόλια:

virginia Diakaki είπε...

ayto einai se synexeies? kane mia perilipsi re si....

Equilibrium είπε...

Όχι ότι είμαι ο συμπρωταγωνιστής σου σε αυτό, όχι ότι με κολακεύει ότι είμαι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ σου συμπρωταγωνιστής, όχι ότι είναι από τα πιο αινιγματικά σου ως τέλος (σκοτώθηκαν όντως πεφτοντας στο κενό? ή μήπως όλο αυτό ήταν συμβολικά? όπως σε πολλές από τις μπλογκοφονίες σου..), όχι ότι δημιούργησες μια πολύ μυστηριακή και συνάμα ρομαντική ατμόσφαιρα, όχι ότι η γραφή είναι από τις πιο ώριμές σου, όχι ότι πεφτουν μαζί στο κενό (και η Orestis αυτή τη φορά δεν φεύγει ως θυτης απ'την σκηνή του εγκλήματος που προκάλεσε), όχι ότι ήταν το προαναγγελθέν χρονικού ενός θανάτου (ή αυτοκτονίας)που αβίαστα βιώθηκε από τον αναγνώστη, όχι ότι.., όχι ότι...,

,αλλά είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Τα λόγια περριτεύουν, έχω ανατριχιάσει. Και πόσο μέσα έπεσες ρε θηρίο στην ψυχολογία μου (αυτής της περιόδου έστω)... ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που τόσο ωραία συνόδευσες τον θάνατο του δικού μου μπλογκ... ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :)

g for george είπε...

Γαμώτο συγκινήθηκα...

Ρε συ Orestis είναι από τα πιο ωραία σου ποστ και δεν εννοώ μόνο τα.. δολοφονικά.

Σνιφ...

orestis είπε...

@ X καλώς μας ήρθες.

Δεν είναι ακριβώς σε συνέχειες.

Είναι μενονωμένοι φόνοι που συμβαίνουν κάθε τρίτη.

κλίκαρε στα λινκς στις μπλογκοφονίες και θα διαβάσεις όσες έχουν γίνει.

orestis είπε...

@ Εquilibrium καλό μου.

Πόσο μέσα πέφτεις και εσύ.

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει και άλλος σε όλο αυτό. Μόνο εμείς. Η δική σου ψυχολογία (έστω αυτής της περιόδου) συνέπεσε με τη δική μου.

Δεν μπορούσα να φύγω ως θύτης, γιατί και εγώ μαζί σου, έψαχνα αυτή την κυρία, την λύτρωση.(δυο άνθρωποι που προσπαθούν να βάλουν τέλος, δεν μπορούν και τελικά το κάνουν;)

Ακόμα αναρωτιέμαι αν έρχεται μόνη ή αν τελικά την προκαλούμε. Άρα, συμβολικό τέλος και συμβολική η ιστορία.

Ο θάνατος δεν είναι τέλος, είναι αρχή. Ενός άλλου μπλογκ, μιας άλλης ζωής. Μπορεί να μην πεθάναμε και με καινούρια φτερά να πάμε αλλού. Μπορεί να πεθάναμε και να γυρνάμε ως ψυχές στο καστρο μας. Ποιός ξέρει αλήθεια;

orestis είπε...

@ George μου σε ευχαριστώ πολύ.

Μου άρεσε να το γράφω, μου άρεσε που σου μίλησε.

Και απαντώντας σε σένα και στον Equilibrium για το "πιο ώριμη γραφή" ένα έχω να πω.

Τα πιο καλά μου ποστ είναι τελικά, αυτά που βάζω συναίσθημα. Το δικό μου συναίσθημα.

Και το συγκεκριμένο ήταν πολύ Orestis με πολλές δόσεις Εquilibrium που μου προκάλεσε το χθεσινό του ποστ.

ΥΓ. Άρα εγώ σε ευχαριστώ "καλό μου", που μου προκάλεσες όλο αυτό. Δεν θα είχε γραφτεί χωρίς εσένα!!!!:)

Neverlandean είπε...

Τελικά ποιοί είναι ακόμα ζωντανοί; Και ποιούς έχεις ξεκάνει περισσότερες φορές;

Εγώ τη βουτιά στο κενό μεταφορικά την εξέλαβα καθώς διάβαζα (όχι ότι αυτό είναι πιο ευχάριστο από κανονική βουτιά αλλά anyway).

Άσχετο: Orestis παίζεις Warcraft;

Ανώνυμος είπε...

orestis, το δειαβασα χθες, το ξαναδειάβασα και σήμερα,
και πραγματικά είναι απο τα ποιο ωραία σου. διαφορετικά ωραίο.
είναι αυτό που λες, έχει ένα feeling.
σαν μηκρου μηκους ταινία είναι.
ρε μικρή πολύ μου άρεσε.
το Blog σου είναι ένα απο τα ποιο worth

APSOY είπε...

ΤΑΛΕΝΤΟ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!
:D
Είναι πράγματι από τα ωραιότερα σου! :D
Συγχαρητήρια μικρή μου.
ΚΛΑΠ-ΚΛΑΠ-ΚΛΑΠ-ΚΛΑΠ! :)
Αχχχχχ... τι ωραίο....!!!

orestis είπε...

@ Neverako νομίζω πως από 2 φορές έχετε πεθάνει όσοι είσασταν και στο πουλμανάκι.
Ζωντανοί είναι όλοι οι υπόλοιποι.:PP

Όσο για το "μεταφορικό" πέσιμο στο γκρεμό.

Χαίρομαι που είσαι έξυπνος και ρποσεχτικός αναγνώστης.
(και όλοι οι άλλοι)

ΥΓ. Αν και την έχω παραμελήσει την ελφίνα μου τώρα τελευταία, ομολογώ πως όχι απλά παίζω warcraft είχα καεί τελείως κάποια περίοδο.χεχε

orestis είπε...

Άμμε μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Όταν το έγραφα ήταν σαν να το ζούσα.

Χαίρομαι που το έζησες και εσύ μέσα από το κείμενο.

@ Γλυκούλη μου....

Τι να πω;

Με σκλαβώνεις.

Σμακ άπειρα!!!

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνήσω κι εγώ με τους προλαλήσαντες, το κείμενο σου μακράν από τα ωραιότερα, με συγκίνησε με την ανατροπή του. Μπράβο ορεστουλίνι

orestis είπε...

Ethan μου χαίρομαι που σου άρεσε και σε συγκίνησε.

Το Ορεστουλίνι πολύ με αρέσει.:)))

Wrong Guy είπε...

Θα σε φωνάζω Θέλμα.

και τον Equilibrium Λουίζ.

Ή προτιμάτε το ανάποδο;

orestis είπε...

Μμμμ, δεν ξέρω.

Ό,τι θέλεις εσύ.

Δεν χαλάμε χατίρια.

Πάντως σαν ηθοποιό προτιμώ την Σούζαν.

Equilibrium είπε...

Ό,τι πει η Orestis μου, εγώ...

Σε γυναικάρες δεν χαλώ χατίρια, τωρα για τους άντρες, μαλλον αυτοί κάνουν τα δικά μου :P

χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Καθώς το διάβαζα ήρθαν εικόνες στο μυαλό μου...νομίζω είναι το πρώτο σου post που μου γεννάει τόσο ζωντανές εικόνες, σαν να βλέπω ταινία, σαν να το ζω εγώ...μπράβο Orestis, η γραφή σου είναι το κάτι άλλο.
Κ το τέλος έδωσε την ώθηση στον καθένα να σκεφτεί κάτι δικό του...σαν να μας αφήνεις να το πλάσουμε εμείς.
Κ πάλι μπράβο, ανυπομονώ για το επόμενο.

orestis είπε...

@ Εquilibrium μόνο και μόνο για το "γυναικάρες" λέω να κρατήσω αυτό και να σου αφήσω και τη Θέλμα και τη Λουίζ.χεχε

@ Ιζόλδη καλώς ήρθες.

Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω, τα έχω ήδη πει στα σχόλια αναλυτικά, παρά μόνο σε ευχαριστώ πάρα πολύ και ελπίζω η συνέχεια να φανεί αντάξια των προσδοκιών.

Ανώνυμος είπε...

[i]"Αν βουτήξουμε στο τίποτα, ίσως βρούμε τα πάντα." [/i]

αυτό πολύ μου άρεσε...

orestis είπε...

Και μένα με άρεσε αυτή η φράση...

Φιλάκια

ΥΓ. Αραξοβόλι for ever!!!!χεχε