Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

Τσαλακώνοντας

Από όλα όσα της έλεγαν μικρή, δυο πράγματα είχε συγκρατήσει και με αυτά πορευόταν. "Όποιος αγαπάει συγχωρεί και όταν αγαπάς τσαλακώνεις την εικόνα σου." Το πρώτο το πάλευε, για το δεύτερο, ο εγωισμός της υπήρξε πάντα ανασταλτικός παράγοντας. Ποτέ δεν είχε αλλοιώσει την εικόνα της. Έμενε πάντα κρυμένη πίσω από το προσωπείο της χαρούμενης και σταρχιδίστριας, που είχε εγκλωβίσει τον εαυτό της. Πάντα έπιανε. Πάντα όλοι νευρίαζαν μαζί της, γιατί τα έβλεπε και τα ζούσε όλα θετικά. Λες και δεν είχε προβλήματα, λες και η ζωή της τα έφερνε όλα όπως εκείνη ήθελε.
Χρόνια πέρασε έτσι, το αγαπημένο παιδί των συγγενών, με φίλους που την είχαν θεά τους, με γκόμενους που κολλούσαν μαζί της. Και αυτή το κέντρο του κόσμου. Να καυχιέται που όλοι κρέμονταν πάνω της. Που όλοι ήθελαν λίγη από τη θετική της αύρα. Κι ας μην της πήγαιναν πάντα καλά. Κι ας υπήρχαν στιγμές που πονούσε. Ένιωθε γεμάτη, που κάποιοι περίμεναν από εκείνη, να εκπροσωπεί επάξια το πρόσωπο που είχε διαλέξει. Ειδικά τις φορές που το ένιωθε βαρύ πάνω της. Αλλά ο καιρός έχει γυρίσματα. Τα πάνω έρχονται κάτω.
Όχι πως την τρόμαζαν οι συμφορές και τα προβλήματα. Από αυτά ζούσε. Όσο πιο πολλά είχε, τόσο πιο χαρούμενη έπρεπε να είναι, ε να δείχνει. Ήρθε όμως μεγάλη καταστροφή. Η χαρούμενη πλην σκληρή και δεν μασάμε με αγάπες και λουλούδια, ερωτεύτηκε. Σφόδρα. Της ανέτρεψε τα σχέδια. Μετά από καιρό με καυγάδες, πάθη, μίση, θυμήθηκε τα ρητά με τα οποία μεγάλωσε. Το πρώτο οκ. Εξάλλου πίστευε πως άλλοι είναι αρμόδιοι για την συγχώρεση, όχι οι άνθρωποι. Αλλά να τσαλακωθεί; Έπρεπε δηλαδή να πει και να δείξει σε κάποιον πως τον αγαπάει; Δύσκολο.
Πήρε την εικόνα της. Την έκανε σαίτα, τίποτα. Την δίπλωσε με άπειρους συνδυασμούς, πάλι τίποτα. Τότε σκέφτηκε την πιο ακραία λύση. Την έκοψε σε πολλά μικρά κομματάκια. Δυστυχώς ήταν αργά. Η αγάπη είχε χαθεί. Έντρομη όταν πήγε να μαζέψει τα κομμάτια, διαπίστωσε, πως όσο και να τσαλακώσεις το χαρτί, παραμένει χαρτί, όταν το κόψεις, μένει κομμάτια. Έμεινε μετέωρη πάνω στα κομμάτια της, να ψάχνει την εικόνα της.

4 σχόλια:

APSOY είπε...

ε, και???
:)
Μέσα στη ζωή είναι όλα...

ΥΓ(Δεν την είχε την εικόνα της. Τη μάσκα της είχε... Απλά την έβγαλε για λίγο... την έσπασε, και μετά πανικοβλήθηκε...)

Ε, και? :)
Ευκαιρία να βγάλει τη μάσκα...
Ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το σταρχιδιλίκι της αλλιώς!(σαν πείσμα: είναι ωραίο πράγμα το πείσμα ;))
Σμακ ταλεντάρα μου! Σμακ!:)

orestis είπε...

Ήμουν σίγουρη ότι θα έπιανες το νόημα.

Σε αυτό το συμπέρασμα ήθελα να καταλήξω.

Οι μάσκες δεν βοηθούν πουθενά, παρά να ξεχάσεις ποιός είσαι.

Βλέπε και το "Μάσκες" του Ουράνη.

Οπότε:
Σπάστε τις μάσκες.

Δείξτε τον εαυτό σας.

Ε, ας τσαλακωθούμε και λίγο.

Και έπειτα...πεισμώστε! (όντως ωραίο το πείσμα χεχε)

ΥΓ. Ο never μας έχει βάλει κοριό.χαχα

Neverlandean είπε...

Big Brother's Watching You!
Πουλάκια μου σας τσάκωσα έστω και μετά από ...μερικές ώρες.

Σταρχιδιλίκι!! Πρέπει να στείλουμε τις προτάσεις μας στο Μπαμπινιώτη! Μπάουνς, φοβιστικό, σταρχιδιλίκι.

Ναι αλλά αν τη φοράς καιρό τη γαμόμασκα κάποια στιγμή ξεχνάς ότι υπάρχει. Και τότε άντε να σε ξαναβρεις. Για να μην αναφέρω και το βλέμμα των άλλων αν τυχόν τους δείξεις κάτι άλλο από αυτό που έχουν συνηθίσει. Γαμοάλλοι.

Orestis, μόλις πρόσεξα ότι στις αγαπημένες ταινίες έχεις τη Lilja! Δεν είναι απίστευτη ταινία; Πες μου ότι την πρωτοείδες στη Θεματική Βραδιά στη ΝΕΤ, γιατί αν είναι έτσι θα την είδαμε μαζί. Έκανα τέτοια χαρά όταν τη βρήκα στο Seven! Τώρα περιμένει αντιγραμμένη στη ντιβιντοθήκη. :)

orestis είπε...

Νομίζω θα ενθουσιαστεί ο Μπαμπινώτης μαζί μας.χεχε

Από το να βλέπουν κάτι που είναι μάσκα, καλύτερα την ουσία μας και ας...φύγουν τρέχοντας.

Γαμοάλλοι (έγραψες πάλι) όχι άλλη καταπίεση.

Θα σε απγοητεύσω, αλλά την πρωτοείδα σε dvd, νομίζω δώρο από κάποια εφημερίδα. Απίστευτη ναι. Και συγκλονιστικότατη.

Στο you tube βρήκα βιντεάκια και σκέφτομαι να ανεβάσω κανένα.

Το τι κλάμα ρίχνω ακόμα, όταν τη βλέπω, δεν λέγεται.